Voorwaarden

1. Toepasselijkheid

1.1 De Algemene Voorwaarden zijn bij uitsluiting van toepassing op alle activiteiten, abonnementen, losse lessen, workshops, cursussen en retraites van Aerial yogaschool Lelystad. Door deelname aan een les, workshop, cursus of retraite verklaart de deelnemer zich akkoord met de toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden.

1.2 Aerial yogaschool Lelystad kan deze Algemene Voorwaarden wijzigen. De laatste versie van de Algemene Voorwaarden is altijd de geldende versie en is beschikbaar op de website. Aerial yogaschool Lelystad zal eventuele wijzigingen van de Algemene Voorwaarden vooraf per e-mail aankondigen.

2. Abonnement, Tijdkaart, Strippenkaart, Workshop en losse (proef) lessen

2.1 Deelnemers kunnen lessen volgen op basis van een abonnement, workshop, tijdkaart of een strippenkaart. Ook zijn er losse (proef) lessen beschikbaar.

2.2 De inschrijving geschied alleen door middel van een correct ingevuld inschrijfformulier via het boekingssysteem op de website van www.yogaschoollelystad.nl.

2.3 Aerial yogaschool Lelystad geeft momenteel alleen Strippenkaarten uit, ter keuze van de deelnemer:

8 WEEKSE WORKSHOP STRIPPENKAART (voor alle Aerial Yoga vormen)

Deze STRIPPENKAART geeft recht op één les in de week, op een vaste dag en tijdstip, gedurende een looptijd van 2 maanden (8 weken). Een eventuele gemiste les mag ingehaald worden op een ander moment, in een Aerial yoga les naar keuze. Dit wel alleen binnen jouw lopende workshop periode.

3 PROEF LESSEN STRIPPENKAART (voor alle Aerial Yoga vormen)

De Aerial Yoga workshops hebben een looptijd van 8 weken en worden gegeven in vaste groepen.
Wil je je voor een volgende workshop inschrijven maar wil je eerst alle 3 de Aerial Yoga soorten uitproberen? Dat kan! Helaas heb ik maar 1 doek uit te geven voor een proef les dus neem altijd eerst contact met mij op (bellen of mailen) , dan plannen we gezamenlijk jouw proef les(sen) in.

ÉÉN PROEF LES STRIPPENKAART (geldig op alle Aerial Yoga vormen)

De Aerial Yoga workshops hebben een looptijd van 8 weken en worden gegeven in vaste groepen.
Wil je je voor een volgende workshop inschrijven maar wil je eerst één Aerial Yoga soorten uitproberen? Dat kan! Helaas heb ik maar 1 doek uit te geven voor een proef les dus neem altijd eerst contact met mij op (bellen of mailen) , dan plannen we gezamenlijk jouw proef les(sen) in.

De looptijd van alle bovenstaande kaarten, is gelijk aan de looptijd van de workshop.

3. Betaling, Prijswijziging en Zichttermijn

3.1 Een abonnement, workshop, cursus of losse (proef) les moet voorafgaand aan de les, workshop of cursus betaald worden. Betaling kan geschieden via iDEAL (online), automatische incasso of creditcard.

3.2 Indien de verschuldigde bedrag niet kan worden afgeschreven, bijvoorbeeld doordat er onvoldoende saldo op de opgegeven bankrekening staat op het moment van afschrijving of doordat de deelnemer onjuiste betaalinformatie heeft opgegeven, kan de deelnemer niet meer online reserveren volgens artikel 5 van de Algemene Voorwaarden. De deelnemer blijft het bedrag verschuldigd tot het moment dat het bedrag, conform de voorwaarden is betaald .

3.3 De geldende prijzen voor lessen, workshops en cursussen staan altijd op de website en zijn in te zien bij Aerial yogaschool Lelystad. Aerial yogaschool Lelystad behoudt zich het recht voor de prijzen van de lessen, workshops, cursussen en andere producten en diensten te wijzigen. Eventuele wijzigingen worden vooraf aangekondigd in de Aerial yogaschool en/of door vermelding op de website, en/of per e-mail.

4. Voor het online reserveren van workshops gelden de volgende regels:

•    Je kunt deze workshops alleen online reserveren en betalen.

•    Alle deelnemers van de Aerial Yoga workshops blijven in een vaste groep totdat de workshop eindigt (na 8 weken).

•    Indien je onverhoopt niet kunt, dien je je zo snel mogelijk en uiterlijk tot 2 uur (indien mogelijk) van te voren af te melden van je vaste les. Vervolgens mag je je aanmelden en/of op de wachtlijst zetten van een les naar keuze, om zo je gemiste les te kunnen inhalen. Dit ‘online’ aanmelden kan tot één uur van te voren.

Als online registreren niet meer mogelijk is en je ziet dat er een Aerial Yoga doek vrij is, kun je toch naar de Aerial yogaschool komen. Je moet dan natuurlijk wel op tijd aanwezig zijn want er geldt “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

5. Les/workshop rooster

5.1 Het geldende les/workshop rooster is altijd te vinden op de website en in het boekingssysteem ‘Eversports’. Aerial yogaschool Lelystad behoudt zich het recht voor het les/workshop rooster op elk moment te wijzigen. Eventuele wijzigingen worden, voor zover mogelijk, vooraf aangekondigd in Aerial yogaschool Lelystad en door vermelding op de website en/of per e-mail.

5.2 Aerial yogaschool Lelystad behoudt zich het recht voor om een geplande les te annuleren, dan wel de op het lesrooster genoemde docent te wijzigen, als gevolg van overmacht.

5.3 Aerial yogaschool Lelystad behoudt zich het recht om geen standaard ‘rust momenten’ tussen de workshops in te lassen. Deze ‘rust momenten’ kunnen variëren in lengte. De eerst volgende workshop zal zo veel mogelijk al in het rooster te vinden zijn, op die manier weet je hoeveel tijd er, op dat moment, tussen de workshops zit.

6. Beëindiging Workshop

6.1 De deelnemer kan een lopende workshop altijd beëindigen. Er vindt geen restitutie van workshopgeld plaats.

6.2 Wanneer het, aan het einde van de workshop looptijd, niet gelukt is om de gemiste les in te halen, heb je geen recht op restitutie of het meenemen van het aantal gemiste lessen.

7. Deelname, inschrijfgeld en betaling workshop, cursus, retraite

7.1 Een deelnemer kan aan een workshop, cursus of retraite deelnemen nadat Aerial yogaschool Lelystad het volledige bedrag voor deelname aan de workshop, cursus of retraite heeft ontvangen.

8. Rooster en annulering workshop en cursussen

8.1 Het geldende workshop en cursussen rooster staat altijd op de website. Aerial yogaschool Lelystad behoudt zich het recht voor het rooster op elk moment te wijzigen. Eventuele wijzigingen worden, voor zover mogelijk, vooraf aangekondigd in Aerial yogaschool Lelystad, per e-mail en/of door vermelding op de website.

8.2 Aerial yogaschool Lelystad behoudt zich het recht voor om een geplande workshop of cursus te annuleren, als gevolg van overmacht. In dat geval zal het reeds betaalde inschrijfgeld gerestitueerd worden aan deelnemer, minus tien procent in verband met gemaakte onkosten.

8.3 Tot één (1) maand voor de geplande workshop of cursus datum kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren. Dit kan per e-mail aan aerialyogaschool@gmail.com.

8.4 Tot zeven dagen voor de geplande workshop of cursus kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval het inschrijfgeld wordt terugbetaald onder inhouding van € 25,- (vijfentwintig euro) administratiegeld. 

8.5 Indien de deelnemer zijn inschrijving binnen zeven dagen voor een geplande workshop of cursus annuleert, wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.

8.6 Voor alle bovenstaande annuleringstermijnen geldt ook de mogelijkheid om de gekozen workshop door te schuiven naar een volgende sessie.

9. Annulering retraite

9.1 Annulering van deelname aan de geplande retraite kan slechts schriftelijk gedaan worden. Dit kan per e-mail aan aerialyogaschool@gmail.com.

9.2 Tot 60 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.

9.3 Binnen 60 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van de retraite prijs in rekening wordt gebracht.

9.4 Indien de deelnemer zijn inschrijving annuleert binnen 7 dagen voor aanvang van de retraite, wordt de reeds betaalde Retraite Prijs niet terugbetaald.

9.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt de reeds betaalde retraite prijs niet terugbetaald.

9.6 Aerial yogaschool Lelystad behoudt zich het recht voor de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds (gedeeltelijk) betaalde retraite prijs, terugbetaald.

10. Normale huisregels én aanvullende Corona maatregelen

10.1 Alle deelnemers houden zich altijd aan onderstaande huisregels van Aerial yogaschool Lelystad:

10.a Aanvullende huisregels vanwege de Corona maatregelen:

10.b Vanwege de Corona maatregelen is het op dit moment fijn als je je eigen benodigdheden meebrengt zoals een yogamat, een (hand) doek voor op de mat, deken en kussens etc.

 • Kom geheel in Yoga kleding (kleedkamer en kluisjes zijn momenteel buiten gebruik)
 • Kom maximaal 5 minuten van te voren
 • Graag op de 1ste etage vóór de deur van de fitness afdeling wachten, iedereen wordt opgehaald
 • Ontsmet je handen bij binnenkomst van de Fitness afdeling
 • Je schoenen kun je laten staan in het kleine halletje voor de Yogazaal
 • Je tas mag mee de zaal in en kun je in het koffiehoekje neerzetten
 • De toilet van Centra Plaza alleen gebruiken in nood, ga nog even thuis voordat je vertrekt.

10.2 Normale huisregels

 • Als je met de fiets bent, parkeer deze dan in het fietsenrek of daarvoor bestemde plek zodat omwonende geen hinder ervaren.
 • Aerial yogaschool Lelystad bevind zich in het pand van Centra Plaza. Veroorzaak geen geluidsoverlast voor de andere bedrijven en omwonenden bij aankomst en vertrek van Aerial yogaschool Lelystad.
 • Eet niet gedurende 2 uur voor de les en beoefen geen yoga op een volle maag.
 • Kom fris naar de les en gebruik bij voorkeur geurloze deodorant, liever geen parfum of andere geuren, en geen spray deodorant in de kleedkamers.
 • Draag schone en makkelijk zittende kleding. Graag een shirt MET mouw (lang of kort), een strakke yogabroek, legging of fietsbroek (ivm met het werken met het doek), eventueel sokken en vest.
 • Doe je schoenen uit voordat je de studio betreed.
 • De ingang van Aerial yogaschool Lelystad is op de 1e verdieping aan de kant van Centra Plaza Fysio (fitness ruimte), je kunt de zaal in als de deur open staat. De deuren in de kleedruimtes zijn geen ingangen.
 • Aerial yogaschool Lelystad stelt yogamatten ter beschikking voor gebruik tijdens de les. Deze mat dient door de Deelnemer na gebruik altijd te worden schoongemaakt en opgeruimd. De spullen hiervoor zijn aanwezig in de grote zaal.
 • In de kleedruimtes alleen zachtjes praten.
 • Na de lessen kun je gebruik maken van de infrarood sauna’s in de kleedruimtes. Dit is een stilte ruimte. De ruimtes dienen weer netjes te worden achter gelaten.
 • In de kleedruimtes zijn kluisjes aanwezig die je kunt gebruiken om uw spullen in te leggen. Neem geen eten en/of zo min mogelijk spullen mee in de yogaruimte.
 • Seksueel gedrag c.q. seksueel getint gedrag wordt door Aerial yogaschool Lelystad niet getolereerd.

11.2 Aerial yogaschool Lelystad behoudt zich het recht voor deelnemers die naar haar mening de huisregels zoals genoemd in artikel 11.1, niet naleven de toegang tot Aerial yogaschool Lelystad te ontzeggen en/of het abonnement/workshop van de betreffende deelnemer te beëindigen of de deelnemer de toegang tot de workshop of cursus te ontzeggen, zonder terugbetaling van eventueel reeds betaald lidmaatschapsgeld.

12. Aansprakelijkheid

12.1 Aerial yogaschool Lelystad aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor lichamelijk en/of geestelijk letsel of blessures, verlies of schade, verband houdende met het volgen van lessen en/of deelname aan lessen, workshops, cursussen en/of retraites bij, of verzorgd door, Aerial yogaschool Lelystad.

12.2 Aerial yogaschool Lelystad werkt met gekwalificeerde docenten en zorgt altijd voor lessen en workshops van hoge kwaliteit. Toch bestaat de kans op een blessure of letsel tijdens een les of workshop. Door deelname aan een les, workshop, cursus of retraite bij, of verzorgd door, Aerial yogaschool Lelystad, aanvaardt de deelnemer dit risico op een blessure en/of letsel. Aerial yogaschool Lelystad adviseert het volgende om het risico op een blessure of letsel te verminderen:

 • Consulteer een arts voordat je met lessen begint als je er niet zeker van bent dat je helemaal gezond bent, of indien je zwanger bent.
 • Als je een blessure hebt, of een ander lichamelijk ongemak, meldt dit dan altijd aan de betreffende docent vóór aanvang van de les, workshop, cursus of retraite.
 • Luister goed naar de instructies van de betreffende docent en volg deze op.
 • Luister goed naar de signalen van je lichaam en handel hier zorgvuldig naar.
 • Voer de oefeningen zorgvuldig uit en houd rekening met je lichamelijke beperkingen.
 • Voer geen oefeningen uit die pijnlijk voor je zijn.
 • Stel vragen wanneer je een oefening niet begrijpt.
 • Voer tijdens de menstruatie geen omgekeerde houdingen uit.

13. Persoonsgegevens

13.1 Aerial yogaschool Lelystad verzamelt persoonsgegevens van de deelnemers voor het bijhouden van haar bestand, voor het uitvoeren van betalingsopdrachten en voor de administratie. Aerial yogaschool Lelystad gaat zorgvuldig met deze verzameling van persoonsgegevens om en houdt zich daarbij altijd aan het bepaalde in de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

13.2 Aerial yogaschool Lelystad gebruikt de in artikel 13.1 genoemde persoonsgegevens ook om de deelnemers op de hoogte te brengen van activiteiten van Aerial yogaschool Lelystad en eventuele wijzigingen in, bijvoorbeeld, het les rooster. Indien de deelnemer geen prijsstelt op het ontvangen van communicatie van Aerial yogaschool Lelystad, kan dat schriftelijk worden medegedeeld via e-mail aan: aerialyogaschool@gmail.com. De deelnemer is er van op de hoogte dat hij/zij in dat geval mogelijk niet van alle diensten en producten van Aerial yogaschool Lelystad gebruik kan maken.

13.3 Aerial yogaschool Lelystad geeft de persoonsgegevens van deelnemers nooit zonder voorafgaande schriftelijke toestemming door aan derden.

14.Toepasselijk recht en geschillen beslechting

14.1 Op de Algemene Voorwaarden is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

14.2 Eventuele geschillen verband houdende met de Algemene Voorwaarden, een Lidmaatschap, Workshop, Cursus of Retraite, dan wel het volgen van lessen of het afnemen van andere producten en diensten van of bij Aerial yogaschool Lelystad zullen in eerste instantie worden beslecht door een erkende mediator in Lelystad. Indien het niet lukt om tot een bevredigende oplossing voor beide partijen te komen bij een erkende mediator zal het geschil worden beslecht bij de dichtstbijzijnde bevoegde rechtbank.

15. Begrippen

15.1 Aanbetaling: 50% van de retraite prijs, welke als aanbetaling voor deelname aan de retraite geldt.

15.2 Algemene Voorwaarden: deze door Aerial yogaschool Lelystad gehanteerde algemene voorwaarden, welke zijn gepubliceerd op de website van Aerial yogaschool Lelystad www.aerial-yogaschool.nl.

15.3 Deelnemer: degene die een door Aerial yogaschool Lelystad georganiseerde workshop, cursus of retraite volgt c.q. wenst te volgen bij Aerial yogaschool Lelystad.

15.4 Aerial yogaschool Lelystad:  Het bezoekadres en de locatie van de lessen is; Plaats 9J, 8224 AB Lelystad (het gebouw van Centra Plaza). Aerial yogaschool Lelystad is gevestigd te Haf 12 in Lelystad en geregistreerd in het handelsregister onder nummer 66343054.

15.5 Tijdkaart: een door Aerial yogaschool Lelystad uit te geven c.q. uitgegeven, en door een deelnemer te betalen c.q. betaald, abonnement voor het volgen van yoga- en andere lessen bij Aerial yogaschool Lelystad, zoals bedoeld in artikel 2.3.

15.6 Proef les kaart: een éénmalige to maximaal 3, door een deelnemer te betalen en te volgen les bij Aerial yogaschool Lelystad, anders dan op basis van een tijdkaart, zoals bedoeld in artikel 2.3.

15.7 Retraite prijs: de totale prijs van de retraite, inclusief de aanbetaling.

15.8 Retraite: een door Aerial yogaschool Lelystad georganiseerde retraite.

15.9 Website: de website van Aerial yogaschool Lelystad is: www.aerial-yogaschool.nl.

15.12 Workshop: een bij Aerial yogaschool Lelystad te geven of gegeven workshop.

15.13 Cursus: een bij Aerial yogaschool Lelystad te geven of gegeven cursus.

15.14 Inschrijfgeld: Aerial yogaschool Lelystad brengt geen inschrijfkosten/geld in rekening.